Selecteer een pagina

Led armaturen zijn beschikbaar in diverse maten. Een armatuur heeft als doel het licht goed te richten en wordt ook wel de behuizing van de lamp genoemd. De armaturen worden dan ook op zo’n wijze geconstrueerd dat bij mensen en dieren geen verblinding optreedt wanneer ze naar de voorwerpen kijken terwijl het licht aan is. Ook is hitte niet goed voor de armatuur, de warmte van de lichtbron moet voldoende worden kunnen afgevoerd zodat de armatuur niet te heet wordt. Brandgevaar mag zeker niet aanwezig zijn en gevaar van beschadiging van de isolatie door de hitte ook niet.

 

Led tl armatuur, voor welke ruimte geschikt?
Led tl armaturen zijn zowel geschikt voor grote als voor kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld kantoorruimtes en magazijnen. Je kunt bij led tl armaturen kiezen tussen verschillende kleuren en tinten. Zo kun je zelf jouw voorkeur aangeven op de website zodat je precies de led tl armatuur naar jouw wens kan bestellen. De lichttinten kun je aangeven door middel van kleurcodes. Koel en wit licht zie je veel terug in magazijnen en in de industrie. Warmere tinten licht zie je vaak in kantoorruimtes en andere ruimtes waarin men meer sfeer wil creëeren. De sterkte van het licht is ook te veranderen.

Prijs en kwaliteit van led tl armaturen
Led armaturen zijn duurder dan de meeste armaturen die men gewend is. Led verlichting heeft wel het voordeel dat je op lange termijn goedkoper uit bent . Bij led verlichting is nauwelijks sprake van kosten voor vervanging, is de led verlichting energiebesparend en ook goed voor het milieu. Led tl armaturen komen tot hun recht in verschillende soorten ruimtes en zijn een goede investering als je kijkt naar de lange termijn. Door de vele opties met de led tl armaturen, kun je veel bereiken met deze verlichting en is de ruimte waarin je bent in een keer te veranderen qua verlichting.

Led verlichting bestand tegen stof en water of niet?
Wanneer de led verlichting aanstaat, krijg je direct een fel licht te zien zonder dat het licht eerst knippert. De led tl armaturen verschillen hierin van traditionele led tl armaturen. Bij led tl armaturen middels een IP nummer aangegeven in hoeverre de armaturen bestand zijn tegen water en stof. Dit wordt met twee cijfers aangegeven, waarbij het eerste cijfer de bescherming aangeeft van het binnendringen van stof en andere voorwerpen en het tweede cijfer aangeeft in hoeverre de armatuur beschermd is tegen water. Deze cijfers staan direct na ‘IP’ en IP staat voor International Protection. Zo kun je snel te weten komen hoe groot de bestendigheid is tegen water, stof en andere voorwerpen. Meer specifieke informatie over de led tl armaturen kun je vinden op de website wanneer je op de artikelen klikt. Het is essentieel dat je van tevoren goed bedenkt, een plan maakt en goed kijkt wat het beste past qua verlichting in jouw ruimte. Zo kan je nooit een miskoop doen en ben je verzekerd van een goede aankoop.